Διαθήκη Αβαγιανού Χαραλάμπους

Διαθήκη Αβαγιανού Χαραλάμπους
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Διαθήκη Αβαγιανού Χαραλάμπους

Μ. Κομίλης

Χειρόγραφη δισέλιδη διαθήκη που συντάχθηκε στις 3 Μαΐου του 1903 στο Μανταμάδο Λέσβου, για λογαριασμό του Αβαγιανού Χαραλάμπους. Στην πρώτη σελίδα αναφέρει ότι αφήνει στις κόρες του Λενίκω και Ελισάβετ, στην θέση Καραβά, τέσσερα κτήματα. Στις κόρες του Λενίκω και Αγγελλικω αφήνει δύο χορτοχώραφα, ενώ στην κόρη του Μαριγώ ένα ελαιόκτημα. Στην κόρη του Ελισάβετ επίσης αφήνει ένα ελαιόκτημα στην περιοχή Βαμβακιάς, ενώ στον γιο του Νικόλα, κτήματα τα οποία ήδη έχει έκδοσή τίτλους στο όνομα του γιου. Στη δεύτερη σελίδα του εγγράφου ορίζει ως κληρονόμο, ενός περιβολιού,στη θέση Πλατάνια, την σύζυγο του Αννούδα Κυρ.Μωραϊτη. Δύο κτήματα στις περιοχές Καβακλή και Βαμβακιά, ορίζει ότι μόλις αποπληρωθούν τα χρέη του, τα κτήματα μαζί με τα αμπέλια να διανεμηθούν σε όλα του τα τέκνα. Τέλος ορίζει ως εκτελεστές της διαθήκης, τους Παρασκευαϊδη Στυλιανό και Αμβατζή Δημήτριο. Η διαθήκη συντάχθηκε ενώπιον μαρτύρων, της Δημογεροντίας, του ιερέα και του γραμματέα. Στο τέλος της σελίδας υπάρχουν οι υπογραφές όλων των παραπάνω καθώς και επικύρωση με αριθμό πρωτοκόλλου από την Μητρόπολη στις 23 Μαΐου 1903 στην Καλλονή.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Χειρόγραφο έγγραφο
Κληρονομικό δίκαιο
Θάνατος
Σύζυγος
Περιουσία
Περιβόλι
Διανομή
Ελαιόκτημα
Μανταμάδος Λέσβου
Κόρες
Χορτοχώραφα
Υιός
Κληρονομία


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.