Διαθήκη του Χαραλ.Μ.Σολογάνη

Διαθήκη του Χαραλ.Μ.Σολογάνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Διαθήκη του Χαραλ.Μ.Σολογάνη

Φωτίου, Ε

Πρόκειται για δισέλιδη διαθήκη που συντάχθηκε στο Μανταμάδο Λέσβου στις 2 Μαΐου του 1902, για λογαριασμό του Χαρ.Μ.Σολογάνη. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό αφήνει στην εκκλησιά των Ταξιάρχων ένα ελαιόκτημα. Στους δυο γιου του, Δημήτριο και Ευστράτιο, από την σύζυγο του Ελισ.Αβαγιανου, αφήνει τα κτήματα στις περιοχές Πλατάνια,Καφκάρι κ.α.Στα έτερα τέκνα του, από την σύζυγο του Μελπομένη Μαγκόνη, αφήνει τα κτήματα του στις περιοχές Πλατάνια, Κρύα βρύση,Κάλυβος. Στο αδέλφια του αφήνει τρία μετζήκια, τα οποία οφείλουν να δώσουν οι γιου του. Ορίζει ως εκτελεστές της διαθήκης των Αποστόλου Ρ.Χ. και τον Ελευθερίου Απόστολο. Στο τέλος του εγγράφου ακολουθούν οι υπογραφές των μαρτύρων, της Δημογεροντιας και του γραμματέα.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Χειρόγραφο έγγραφο
Μανταμάδος Λέσβου
Κληρονομικό δίκαιο
Κληρονόμοι
Περιουσία
Εκκλησία
Κτήματα


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.