Διαθήκη της Στ.Βασιλείου συζύγου Αντωνίου Κουτζαμπάση

Διαθήκη της Στ.Βασιλείου συζύγου Αντωνίου Κουτζαμπάση
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Διαθήκη της Στ.Βασιλείου συζύγου Αντωνίου Κουτζαμπάση

ΠαραασκευαΪδης, Γεώργιος

Πρόκειται για δισέλιδο έγγραφο που συντάχθηκε στο Μαντάμαδο Λέσβου,στο οποίο η αρχή του κείμενου είναι η συνεχεία μιας περιγραφής πώλησης, στη μέση της σελίδας υπάρχει μια δεύτερη ολοκληρωμένη πώληση οικίας στην συνοικία Λίμνη, έναντι εκατόν σαράντα ένα μετζηκίων και στο τέλος ξεκινάει η περιγραφή της διαθήκης της Στ.Βασιλείου με αριθμό εσωτερικού εγγράφου 189,η οποία συνεχίζεται στη δεύτερη σελίδα,στην οποία κληροδοτεί στον σύζυγο της Αντώνη, την οικία της στην συνοικία Χατζηαποστόλη, ενώ στην βαπτιστήρα της αφήνει πεντακόσια μετζήκια, τα οποία θα δοθούν μετά την πώληση της άνωθεν οικίας. Στις εκκλησίες των Ταξιάρχων,Αγίου Βασιλείου, στα σχολεία και στα νερά της κοινότητας αφήνει από δυο μετζήκια στο καθένα. Στο τέλος του κειμένου υπάρχουν οι υπογραφές των μαρτύρων και του γραμματέα, ενώ πάνω στο τέλος του κείμενοι αυτού υπάρχει μια δυσνόητη σημείωση. Στο τέλος της δεύτερης σελίδας ξεκινά η περιγραφή άλλου εγγράφου με εσωτερική αρίθμηση 190.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Χειρόγραφο έγγραφο
Μανταμάδος Λέσβου
Μετζήκια
Κληρονομικό δίκαιο
Οικία
Σχολεία
Κοινότητα
Κληρονόμοι
Περιουσία
Εκκλησία


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.