Διαθήκη του Γεωργίου Μιχαήλου Τζίκνα

Διαθήκη του Γεωργίου Μιχαήλου Τζίκνα
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Διαθήκη του Γεωργίου Μιχαήλου Τζίκνα

Αναγνώστου, Ε

Πρόκειται για δισέλιδο χειρόγραφο έγγραφο που συντάχθηκε στην κοινότητα Μανταμάδου Λέσβου στις 21 Σεπτεμβρίου του 1905 για λογαριασμό του Γεωργίου Μιχαήλου Τζίκνα. Σύμφωνα με το έγγραφο κληροδοτεί στη σύζυγο του Ανούδα τρία κτήματα, στη θέση Μαυριάς και ένα στη θέση Μυρίαδρος, με τον όρο ότι μετά το θάνατο της θα περάσουν στην κυριότητα της θετής του κόρης Σταυρούδας. Τα υπόλοιπα κτήματα στη θέση Λαγκάδα και ένα αμπέλι στη θέση Πεδή τα κληροδοτεί στον αδελφό του και στα ορφανά της αδελφής του Ελισάβετ. Τέλος ορίζει να δοθούν πεντακόσια μετζήκια στις εκκλησίες, στα σχολεία και στα νερά της κοινότητας και άλλα πέντε μετζήκια στον αρχιερέα Μηθύμνης. Στο τέλος του εγγράφου ακολουθούν οι υπογραφές των μαρτύρων, της Δημογεροντιας και του γραμματέα.

Διαθήκη

Μανταμάδος Λέσβου
https://sws.geonames.org/257827/



Χειρόγραφο έγγραφο
Κληρονομικό δίκαιο
Σχολεία
Κληρονόμοι
Περιουσία
Κτήματα
Αμπέλι
Δημογέροντες
Νερά
Μανταμάδος Λέσβου
Μετζήκια
Διαθήκη
Εκκλησία


Κείμενο/PDF

2 σελίδες

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.