Γράμμα του Πατριάρχη Ιερεμία Β΄ του Τρανού

Γράμμα του Πατριάρχη Ιερεμία Β΄ του Τρανού
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Γράμμα του Πατριάρχη Ιερεμία Β΄ του Τρανού (EL)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου (EL)
Η επιστολή με χρονολογία Απρίλιος 1574 απευθύνεται στους ασκούμενους μοναχούς και ιερομόναχους του κοινοβίου του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών στη Ζάκυνθο, τους οποίους προτρέπει να ακολουθούν υποδειγματικό μοναστικό βίο και να πειθαρχούν στον ηγούμενο και τους γέροντες. Επίσης, επιτρέπει στον εκάστοτε επίσκοπο Ζακύνθου και Κεφαλληνίας να μνημονεύεται και να χειροτονεί, αλλά συνίσταται να μην επεμβαίνει διαταράσσοντας την κοινοβιακή τάξη και να μην επιβουλεύεται την ελευθερία του μοναστηριού. Η μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών δεν ήταν σταυροπήγιο. Εντούτοις, το γράμμα αποτελεί απόδειξη σεβασμού που είχαν οι μοναχοί της λατινοκρατούμενης Ζακύνθου στον Πατριάρχη και των στενών δεσμών μεταξύ τους. Αντίγραφο της επιστολής αυτής σώζεται στον Α΄ Κώδικα της μονής του Αγίου Γεωργίου. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Zakynthos (EN)

Επιστολή (EL)
Letter (EN)

Χαρτί (EL)
Paper (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου (EL)

Πλάτος: 30.0 εκ. Μήκος: 40.0 εκ. (EL)


1574 AD - 1573 AD



Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

9VUUCW



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.