Επιτύμβια ανάγλυφη στήλη

Επιτύμβια ανάγλυφη στήλη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιτύμβια ανάγλυφη στήλη (EL)
Grave stele (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας (EL)
Επιτύμβια στήλη με ανάγλυφη παράσταση ανδρός, προς τα δεξιά. Φορά κοντά χιτώνα και χλαμύδα. Με το αριστερό του χέρι κρατά λοξά ένα δόρυ και με το δεξιό του ένα πτηνό. Στα δεξιά του στέκεται παιδί σε κατατομή με κοντό χιτώνα που απλώνει που απλώνει το δεξί του χέρι προς το πτηνό και έχει το αριστερό του χέρι χαλαρά προς τα κάτω με κλειστή την παλάμη και τον αντίχειρα σε έκταση. Από την αντρική μορφή διακρίνονται τα καττύματα των κλειστών υποδημάτων. Σώζεται επιγραφή στη δεξιά πλευρά της στήλης, κατακόρυφα από επάνω προς τα κάτω: [-----]ΝΕΙΑ. Η στήλη είναι ελλιπής λοξά άνω, περίπου από τη μέση της μορφής. Αποκρούσεις στις ακμές και στο δεξιό τμήμα της βάσης και κατά τόπους στην ανάγλυφη επιφάνεια, κυρίως στην κεφαλή του παιδιού και στο δόρυ. Πλούσιος ρυθμός – 380 π.Χ. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Larisa (EN)

Στήλη (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Stele (EN)

Μάρμαρο (EL)
Marble (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας (EL)

Πλάτος: 49.0 εκ. Ύψος: 84.0 εκ. (EL)


380 BC - 381 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Z9DR0J



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.