Διάταγμα του Δούκα της Βενετίας

Διάταγμα του Δούκα της Βενετίας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Διάταγμα του Δούκα της Βενετίας (EL)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου (EL)
Διάταγμα του Δούκα της Βενετίας Petrus Grimani (1741-1752). Πρόκειται πιθανώς για το διάταγμα του 1750, με το οποίο η ενετική γερουσία επέτρεψε την επανάληψη της καθιερωμένης ετήσιας λιτανείας της εικόνας του αγίου Χαραλάμπη σε ανάμνηση της θαυματουργικής λύτρωσης του νησιού από την πανούκλα το 1728. Η εκδήλωση αυτή είχε καταργηθεί με άλλο διάταγμα των Ενετών το 1729. Το έγγραφο περιτρέχει ταινία από ελισσόμενο βλαστό με άνθη. Στο μέσον της επάνω πλευράς του εγγράφου υπάρχει το φτερωτό λιοντάρι με φωτοστέφανο, σύμβολο του ευαγγελιστή Μάρκου και έμβλημα της δημοκρατίας της Βενετίας. Ο λέων πατάει με τα πίσω πόδια του στη θάλασσα και με τα μπροστινά, που βρίσκονται στη στεριά, συγκρατεί θυρεό με το δουκικό σκούφο. Στο βάθος, στην κορυφή ενός λόφου, διακρίνεται ένα κάστρο. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Zakynthos (EN)

Έγγραφο (EL)
Document (EN)

Χαρτί (EL)
Paper (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου (EL)

Πλάτος: 34.5 εκ. Μήκος: 57.0 εκ. (EL)


1742 AD - 1752 AD




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

PU3HCK



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.