Πήλινο άωτο αγγείο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Πήλινο άωτο αγγείο (EL)
Clay handleless pot (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας (EL)
Αγγείο από καστανόφαιο πηλό με λίγες προσμείξεις. Επιφάνειες λειασμένες και εν μέρει στιλβωμένες, υπόλευκο επίχρισμα και στις δύο επιφάνειες. Το μεγαλύτερο μέρος του χείλους είναι συμπληρωμένο. Απολεπισμένο κατά τόπους το επίχρισμα και το ερυθρό χρώμα. Βαθύ κωδωνόσχημο αγγείο. Το σώμα έχει σιγμοειδές περίγραμμα με χείλος που νεύει προς τα έξω., η βάση είναι κωνική. Διακόσμηση με ερυθρό, ιδιαίτερα στιλβωμένο, χρώμα. Ταινία περιτρέχει το χείλος εσωτερικά και εξωτερικά καθώς και την αρχή και το πέρας της υψηλής βάσης εξωτερικά. Το μέσον του σώματος, πάνω από την κοιλιά, περιτρέχει πλατιά ερυθρή ταινία με συνδυασμό διακόσμησης τύπου cardium σε οριζόντιες σειρές. Στο αντίστοιχο τμήμα της εσωτερικής επιφάνειας και λίγο ψηλότερα, παρόμοια ερυθρή ταινία χωρίς διακόσμηση. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Larisa (EN)

Αγγείο (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Vase (EN)

Πηλός καστανός σκούρος (EL)
Dark brown clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας (EL)

Ύψος: 13.83 εκ. (EL)


5900 BC - 5300 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

DZ9ZO4



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.