δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε τα ψηφιακά αρχεία ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
Άγαλμα Αφροδίτης οπλισμένης.
(EL)
Statue of armed Afrodite.
(EN)
Άγαλμα Αφροδίτης. Βρέθηκε στην Επίδαυρο. Λείπει το δεξί χέρι από το μέσο του βραχίονα, ο αντίχειρας και ο δείκτης του αριστερού και τα άκρα πόδια. Συγκολλημένο το κεφάλι στον λαιμό και το αριστερό χέρι. Σπασμένη η μύτη και το στόμα. Φορά διάφανο χιτώνα και ιμάτιο. Διαγώνια στο στήθος έχει περασμένο τον ιμάντα της θήκης του σπαθιού, το οποίο θα κρατούσε με το αριστερό χέρι. Αντίγραφο ενός πρωτοτύπου γύρω στο 400 π.Χ., έργο πιθανόν του δεύτερου Πολυκλείτου, το οποίο παρίστανε την Αφροδίτη οπλισμένη.
(EL)
Άγαλμα γυναικείας μορφής
(EL)
Statue of a female figure
(EN)
Τρισδιάστατα Αντικείμενα και Έργα Τέχνης Γλυπτό
(EL)
Μάρμαρο
(EL)
Marble
(EN)
Αρχαία Επίδαυρος, Αργολίδα
(EL)
Ευρώπη ▶ Ελλάδα ▶ Περιφέρεια Πελοποννήσου ▶ Νομός Αργολίδας Παλαιά ΕπίδαυροςΟικισμός Palaia Epidavros | Αρχαία Επίδαυρος | Palaia Epidavros, Argolida | Παλαιά Επίδαυρος, Νομός Αργολίδας | Παλαιά Επίδαυρος Αργολίδας
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.