δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε τα ψηφιακά αρχεία ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
Πήλινο, διωτο, σφαιρικό, Νεολιθικό αγγείο με πολύχρωμη ζωγραφιστή διακόσμηση από το Διμήνι Μαγνησίας.
(EL)
Clay, two handled, spherical, Neolithic vase with polychrome painted decoration from Dimini Magnesia.
(EN)
Πήλινο σφαιρικό αγγείο με πολύχρωμη ζωγραφιστή διακόσμηση της Νεότερης Νεολιθικής Ι περιόδου (5300-4800 π.Χ.) από το Διμήνι Μαγνησίας. Πλάστηκε από καθαρό καστανό πηλό ολοστρόγγυλο και ζωγραφίστηκε σχεδόν μόνον με καμπύλες γραμμές, όμοια και στις δυο όψεις. Ο νεολιθικός αγγειοπλάστης-αγγειογράφος πέτυχε τη σφαιρικότητα που είχε οραματιστεί και δημιούργησε ένα υπέροχο περίοπτο έργο. Μοναδικό ως τώρα σε σχήμα και διακόσμηση, θα πρέπει να ήταν αγγείο ξεχωριστό και στην εποχή του, διότι βρέθηκε σε κτήριο στο κέντρο της ακρόπολης.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.