Ομοίωμα ''τράπεζας''
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ομοίωμα ''τράπεζας'' (EL)
Miniature table (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας (EL)
Τετραποδική "τράπεζα". Σώζεται το μεγαλύτερο μέρος του σκεύους και δυο από τα τέσσερα πόδια που το στηρίζουν. Το σκεύος είναι ορθογώνιο, με αποστρογγυλεμένες γωνίες, σχετικά βαθύ με κάθετα τοιχώματα και χείλος. Στη μια γωνία της σωζόμενης μακριάς πλευράς, εσωτερικά, επικολημμένο, πιθανό ειδώλιο. Το πάνω μέρος του αποκρουσμένο. Δύο μικρά εξάρματα στην εσωτερική του πλευρά πιθανόν δηλώνουν τα στήθη. Κάτω από αυτά ένα μικρότερο οριζόντιο έξαρμα. Εξωτερικά και πάνω από το ύψος του χείλους ένα μικρό και ρηχό έξαρμα που φέρει οπή στο κέντρο. Το σκεύος στηριζόταν σε τέσσερα πόδια. Το ένα από τα δύο σωζόμενα πόδια είναι κυλινδρικό και το άλλο κυκλικό σε διατομή. Μια οριζόντια εγχάραξη διατρέχει την εξωτερική πλευρά του σκεύους λίγο κάτω από το χείλος. Από αυτήν ξεκινούν δύο ζεύγη διαγώνιων εγχαράξεων που ορίζουν και περιτρέχουν τα πόδια. Μια εγχάραξη διατρέχει την πάνω επιφάνεια του χείλους. Επιφάνεια αδρή. Διαβρωμένο. Χονδρόκκοκη κεραμική ύλη. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Karditsa (EN)

Ομοίωμα αντικειμένου (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Model of an object (EN)

Πηλός (EL)
Clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας (EL)

Πλάτος: 6.4 εκ. Μήκος: 10.4 εκ. Ύψος: 8.0 εκ. (EL)


5900 BC - 5300 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

SBBGTU



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.