Χάλκινη οινοχόη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Χάλκινη οινοχόη (EL)
Bronze oinochoe (EN)

Χάλκινη οινοχόη. Πατίνα κυανόφαιη. Διατηρείται ολόκληρη. Συγκολλημένη από πολλά τεμάχια και συμπληρωμένη με κερί στο κάτω μέρος της κοιλίας. Κατασκευασμένη από λεπτό έλασμα. Το σώμα, επίμηκες, μειώνεται έντονα προς τα κάτω, χωρίς να δημιουργείται κάποια ιδιαίτερη διαμόρφωση στη βάση. Φέρει δακτύλιο στην αρχή του λαιμού. Το χείλος νεύει προς τα έξω και καμπυλώνεται ελαφρώς κατά την άνω επιφάνεια και την εξωτερική παρειά. Η κάθετη λαβή φέρει άνω αύλακα, γίνεται στρεπτή και καταλήγει σε σχηματοποιημένο φύλλο αμπέλου, του οποίου οι νευρώσεις δηλώνονται με εγχάραξη. Μεταξύ των φύλλων υπάρχουν τέσσερις οπές. Η λαβή στερεωνόταν στο αγγείο με ασημοκόλληση, ίχνη της οποίας σώζονται. Επί της περιφέρειας του αγγείου, διακρίνεται μία οπή, πάνω από το ίχνος της ασημοκόλλησης. (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Ilia (EN)

Οινοχόη (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Oinochoe (EN)

Χαλκός (EL)
Copper (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (EL)

Διάμετρος: 31.0 εκ. Ύψος: 57.0 εκ. (EL)


4 BC - 3 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

S92F50



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.