Κρατήρας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Κρατήρας (EL)
Krater (EN)

Κρατήρας συγκολλημένος, ελλιπής σε τμήματα του σώματος και της βάσης. Πηλός ερυθρωπός. Ευρύ κωνικό πόδι που διαμορφώνεται με πλαστικούς δακτυλίους, σώμα βαθύ, ημισφαιρικό που στενεύει προς τα άνω, ευρύ στόμιο, εξέχον κατακόρυφο χείλος. Φέρει εκατέρωθεν δύο οριζόντιες, κυλινδρικές υπερυψωμένες λαβές στον ώμο. Δύο κάθετες ταινιωτές λαβές εκφύονται από το χείλος και απολήγουν στο σημείο σύμφυσης των δύο οριζόντιων λαβών. Το εσωτερικό του κρατήρα είναι ολόβαφο με μελανή βαφή. Το κάτω τμήμα του ποδιού περιθέουν δακτύλιοι ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από μελανή βαφή. Το κατώτερο τμήμα του σώματος κοσμείται από μελανές ταινίες και δακτύλιους καθώς και μία ζώνη οριζόντιες ενάλληλες γωνίες. Οι λαβές ορίζουν δύο μετόπες από διαγραμμισμένα αντιθετικά Γ, οι οποίες πλαισιώνονται από δευτερεύοντα μοτίβα: δακτυλίους και κατακόρυφα, ενάλληλα τετρασκελή Μ. Το χείλος κοσμείται από δακτύλιους και μία ζώνη από στικτούς κύκλους. Οι λαβές κοσμούνται εξωτερικά από κάθετα και οριζόντια γραμμίδια. (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Corinth (EN)

Κρατήρας (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Krater (EN)

Πηλός (EL)
Clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (EL)

Διάμετρος: 25.0 εκ. Ύψος: 29.8 εκ. (EL)


800 BC - 750 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

POUZ03



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.