Γυναικείο άγαλμα υπερφυσικού μεγέθους

Γυναικείο άγαλμα υπερφυσικού μεγέθους
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Γυναικείο άγαλμα υπερφυσικού μεγέθους (EL)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (EL)
Γυναικείο γλυπτό υπερφυσικού μεγέθους του οποίου σώζονται τα πόδια. Η μορφή έχει το αριστερό πόδι στηρίζον και το δεξί άνετο προς τα πίσω. Φορά ποδήρη χιτώνα και πάνω από αυτόν ιμάτιο. Η μεγάλη μάζα των πτυχών του χιτώνα συσσωρεύεται κατακόρυφα και αρκετά συμπαγώς τόσο ανάμεσα στα δυο πόδια όσο και πάνω στο αριστερό πόδι. Αντίθετα οι πτυχές μπροστά στο δεξί πόδι είναι λοξές, καμπύλες ακολουθώντας την κίνηση προς τα πίσω και έχουν περισσότερο πλαστική απόδοση σε σχέση με τις προηγούμενες. Το ιμάτιο φέρει στην παρυφή του αλλά και πιο πάνω από δυο ρηχές παράλληλες αυλακώσεις σε μέρος μόνο του μπροστινού τμήματος. Η απόδοσή του στο αριστερό μέρος είναι βαριά και μόνο αρκετά ψηλά ξεκινούν λοξές πτυχές. Στο δεξί τμήμα όμως της μορφής υπάρχουν πολλές πτυχές και το ένδυμα αφήνει να διαγράφεται με μεγάλη σαφήνεια το πόδι στα δεξιά και η κίνηση που αυτό κάνει. Η πίσω πλευρά του γλυπτού έχει δουλευτεί σχετικώς αδρά με την ίδια πάντα διαφοροποίηση μεταξύ του δεξιού τμήματος με τις βαθύτερες πτυχές και του αριστερού με τη βαρύτερη απόδοση. (φέρει και την ένδειξη 1450). (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Arkadia (EN)

Άγαλμα γυναικείας μορφής (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Statue of a female figure (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (EL)

Ύψος: 129.0 εκ. (EL)


323 BC - 31 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

9YS4SF



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.