Φορητή εικόνα
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Φορητή εικόνα (EL)
Portable icon. (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου (EL)
Φορητή εικόνα, με συμφυές σκαφίδωμα και στιλβωτό χρυσό φόντο, με παράσταση της Παναγίας Βρεφοκρατούσας. Η Θεοτόκος φορά μπλε μανδύα με χρυσό σειρίτι και κόκκινο μαφόριο με διακοσμημένες χρυσοκέντητες παρυφές, κουμπωμένο κατά το δυτικό τρόπο. Ο Χριστός ευλογεί με το δεξί, φορά χιτώνα, διακοσμημένο με άνθη και ο μανδύας του αποδίδεται με χρυσό χρώμα, ενώ ορισμένες λεπτομέρειες από τα ενδύματά του αποδίδονται με εγχαράξεις. Στο πάνω μέρος της εικόνας, γονατιστοί πάνω σε νεφέλες παριστάνονται δύο άγγελοι, που κρατούν ανεπτυγμένα ενεπίγραφα ειλητά, τα οποία δημιουργούν μια γέφυρα πάνω από την Παρθένο : Χαίρε ότι υπάρχ[εις βασιλ]έως καθέδρα. Η εικόνα φέρει εκτεταμένες φθορές, στο κάτω μέρος η ζωγραφική έχει χαθεί και έχει αποκαλυφθεί το ξύλο με την αρχική προετοιμασία. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Rethymnon (EN)

Εικόνα φορητή (EL)
Portable icon (EN)

Ξύλο (EL)
Αβγοτέμπερα (EL)
Wood (EN)
Egg tempera (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου (EL)

Πλάτος: 58.0 εκ. Ύψος: 86.0 εκ. (EL)


1701 AD - 1799 AD




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

T4XVUX



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.