Ανάγλυφο πλακίδιο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ανάγλυφο πλακίδιο (EL)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (EL)
Ανάγλυφο, ορθογώνιο, επίμηκες πλακίδιο, με έξεργο πλαίσιο στο άνω και κάτω άκρο, ελλιπές ως προς μικρό τμήμα του άνω δεξιού τμήματος και συγκολλημένο από πέντε (5) τεμάχια. Παράσταση οπλίτου. Αποδίδεται σε πλάγια όψη, σε διασκελισμό προς τα αριστερά. Φέρει χιτώνα που φθάνει μέχρι το ύψος των γονάτων. Το άνω ήμισυ του σώματος καλύπτεται από μεγάλη στρογγυλή ασπίδα. Η κεφαλή, σε πλάγια όψη, φέρει κράνος με λόφο. Αποδίδονται και χαρακτηριστικά προσώπου. Αριστερά της παράστασης στο ύψος των ώμων διακρίνεται η άκρη του δόρατος. Παράσταση αρκετά έξεργη. Η οπίσθια επιφάνεια είναι κοίλη και ανώμαλη. Πηλός σκληρός, εύθρυπτος, καθαρός, με λίγα ιζήματα στην επιφάνεια. Χρώμα: Munsell, HUE, 2,5YR, 6/8 (light red). Ανάθημα στον μυκηναϊκό θολωτό τάφο της Άνθειας (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Messenia (EN)

Πλακίδιο ανάγλυφο (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Relief plaque (EN)

Πηλός (EL)
Clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (EL)

Πλάτος: 7.95 εκ. Ύψος: 17.75 εκ. (EL)


400 BC - 301 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

TUM4ZN



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.