Κεφαλή αγγέλου
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Κεφαλή αγγέλου (EL)
Head of an angel (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)
Κεφαλή αγγέλου-παιδιού, δυτικού τύπου. Το πρόσωπο εικονίζεται μετωπικά, αλλά έχει αποκρουστεί. Πυκνά κοντά μαλλιά σχηματίζουν βοστρύχους γύρω από το πρόσωπο. Γύρω στο λαιμό και αντί ώμων λαξεύονται τρεις σειρές φτερών σε χαμηλό ανάγλυφο, αλλά με λεπτομέρειες που μαρτυρούν προσεκτική εργασία και καλή ποιότητα. Οι άκρες των φτερών, δεξιά και αριστερά έχουν σπάσει. Η πίσω όψη έχει δουλευτεί αδρά. Δηλώνεται μόνο η κύρτωση του κρανίου και το τόξο που σχηματίζουν τα φτερά. Στην κάτω πλευρά υπάρχουν ίχνη κονιάματος. Πρόκειται για τμήμα από διάκοσμο αρχιτεκτονικής κατασκευής, ίσως προσκυνητάρι, ταφικό μνημείο ή άλλου είδους μνημειακή κατασκευή με υψηλές προδιαγραφές μάλλον, όπως υποδηλώνει η χρήση του μαρμάρου. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Chania (EN)

Άγαλμα παιδικής μορφής (EL)
Statue of a child (EN)

Μάρμαρο (EL)
Marble (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος: 38.0 εκ. Ύψος: 33.0 εκ. (EL)


1500 AD - 1599 AD




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

W3T1QL



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.