Γυναικείο ειδώλιο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Γυναικείο ειδώλιο (EL)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (EL)
Πήλινο γυναικείο ειδώλιο που σώζεται μέχρι το ύψος της μέσης. Φορά πόλο που κοσμείται με πλαστικά φλογιόσχημα σχήματα και στο άνω μέρος κοσμείται από ένα σύστημα τριών ομόκεντρων κύκλων. Τα μαλλιά στο μέτωπο σχηματίζουν μπούκλες και πέφτουν σε βοστρύχους μπροστά στο στήθος και προς τα πλάγια. Το πρόσωπο έχει σχήμα οβάλ, τα μέλη του αποδίδονται πλαστικά, ενώ στ' αυτιά φέρει οπές για την ένθεση ενωτίων. Στο ύψος του λαιμού υπάρχουν δύο οπές. Στον λαιμό φέρει δύο περιδέραια που αποτελούνται το ένα από τρία και το άλλο από εφτά πλαστικά εξάρματα με σχήμα κυλινδρικό. Κάτω από το μεγάλο περιδέραιο διακρίνονται οι δύο μαστοί. Φορά ιμάτιο και πέπλο που καλύπτει τον κορμό και τα χέρια στο ύψος της μέσης. Στη μέση φορά ζώνη που κοσμείται από πέντε κυκλικά σχήματα που αποτελούνται το καθένα από τρεις ομόκεντρους κύκλους. Το πίσω μέρος είναι επίπεδο. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Arkadia (EN)

Ειδώλιο γυναικείας μορφής (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Female figurine (EN)

Πηλός καστανέρυθρος (EL)
Reddish brown clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (EL)

Πλάτος: 10.0 εκ. Ύψος: 19.0 εκ. (EL)


610 BC - 480 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

AT5XB8



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.