Επιτύμβια στήλη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιτύμβια στήλη (EL)
Grave stele (EN)

Ορθογώνια επιτύμβια στήλη. Τμήμα της στήλης έχει καταστραφεί, δημιουργώντας μια ορθογώνια εγκοπή. Φέρει επιφάνεια που χωρίζεται σε δύο τμήματα μέσω ανάγλυφης ταινίας. Το ένα τμήμα καλύπτεται από συνεχόμενες, συνδεόμενες σπείρες και το δεύτερο από εικονιστική παράσταση άνδρα που κρατά "μαχαίρι" και επιτίθεται σε λιοντάρι, το οποίο φαίνεται να εικονίζεται τραυματισμένο. Στο δεύτερο τμήμα της εικονιστικής παράστασης εικονίζεται λιοντάρι που πιθανόν έχει επιτεθεί σε ζώο και άνδρα (στέκεται στη ράχη του ζώου). Μπροστά από τα πόδια του λιονταριού εικονίζονται πόδια ζώου. Πίσω από το λιοντάρι σχήμα πιθανόν ταυροκεφαλής. Όλος ο εγχάρακτος διάκοσμος πλαισιώνεται από 2 παράλληλες εγχάρακτες γραμμές που ακολουθούν το ορθογώνιο σχήμα της στήλης. (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Argolida (EN)

Στήλη (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Stele (EN)

Πωρόλιθος (EL)
Porous Stone (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας (EL)

Πλάτος: 62.0 εκ. Ύψος: 105.0 εκ. (EL)


1600 BC - 1500 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

8ZTBNK



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.