Γυάλινος αρύβαλλος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Γυάλινος αρύβαλλος (EL)
Glass aryballos (EN)

Γυάλινος αρύβαλλος. Ακέραιος. Κατασκευασμένος από κυανό γυαλί με την τεχνική "με πυρήνα". Το αγγείο έχει φαρδύ κωνικό στόμιο, ψηλό κυλινδρικό λαιμό που συναντά τον ώμο σε γωνία και φαρδύ σφαιρικό σώμα, το οποίο όμως στο κάτω μέρος του στενεύει. Από το άνω μέρος του λαιμού του φύονται οι ελικοειδείς λαβές που απολήγουν, στο ύψος του ώμου, σε κοντές αποφύσεις. Το σώμα διακοσμείται από τρεις επάλληλες οριζόντιες τεθλασμένες ίνες γυαλιού γαλάζιου χρώματος, που διαχωρίζονται από όμοιας μορφής ίνες γυαλιού κίτρινου χρώματος. Το μοτίβο πλαισιώνεται επάνω και κάτω από ευθύγραμμες οριζόντιες ίνες κίτρινου χρώματος και μια γαλάζια. Οι λαβές είναι από γυαλί κίτρινου χρώματος, ενώ η περίμετρος του χείλους τονίζεται επίσης με γυαλί κίτρινου χρώματος. (EL)
Φορέας προστασίας: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (EL)
Archaeological Service / Museum: Archaeological Museum of Thessaloniki (EN)

Αρύβαλλος (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Aryballos (EN)

Γυαλί (EL)
Glass (EN)

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (EL)

Διάμετρος: 5.0 εκ. Ύψος: 6.0 εκ. (EL)


480 BC - 460 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

E98OVS



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.