Αναθηματικό ανάγλυφο

Αναθηματικό ανάγλυφο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Αναθηματικό ανάγλυφο (EL)
Relief (EN)

Το αναθηματικό ανάγλυφο το οποίο σώζεται αποσπασματικά παρουσιάζει τριγωνική άνω απόληξη. Εικονίζονται από τα αριστερά προς τα δεξιά ο Ερμής κατ΄ ενώπιον. Φορά κοντό χιτώνα και κρατά πουγκί και κηρύκειο. Δίπλα ακριβώς από τον Ερμή απεικονίζεται η Ήρα όρθια και κατ' ενώπιον, πιθανώς κρατώντας φιάλη στο δεξί χέρι. Στο κέντρο παρουσιάζεται ορθογώνιος βωμός με διβαθμιδωτή βάση στο κάτω μέρος και φλόγα ή κώνο στο πάνω μέρος. Στα δεξιά απεικονίζεται ο Δίας κατ΄ ενώπιον κρατώντας στο αριστερό του χέρι ψηλό σκήπτρο, ενώ λείπουν τμήματα από το μεγαλύτερο μέρος του σώματος. Στην κάτω δεξιά γωνία του αναγλύφου απεικονίζεται μικρός αετός με ανοιχτά φτερά. Περιμετρικά της παράστασης υπάρχει στενό έξεργο πλαίσιο στις τέσσερις πλευρές και φαρδύτερο στο κάτω μέρος. Στα αριστερά και στα δεξιά της κεφαλής του Δία διακρίνονται ίχνη επιγραφής << Δ...ΙΛΙΠ_ _ _Ο_ _ _ΑΙ ΑΠ_ _ _ _ _ _ _ _ Ω >>. (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Kastoria (EN)

Ανάγλυφο (EL)
Relief (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς (EL)

Πλάτος: 48.0 εκ. Ύψος: 39.0 εκ. (EL)



Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

N91Z60



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.