Έντυπο κείμενο
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Έντυπο κείμενο (EL)

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΣ EX BIBLIOTHECA REGIA. Bασιλείω τ΄ αγαθώ κρατερω τ΄αιχμητη Αθηναισι LYTETIAE. REGIIS TYPIS M.D.LI. (1551) CUM PRIULEGIO REGIS. Στο περιθώριο της σελίδας δεξιά αναγράφονται ύμνοι. Στην πίσω σελίδα δυσανάγνωστο το α΄ μέρος επιγραφής, η οποία καταλήγει: και των φίλων αυτών 1690 Μαρτίω ηξ. Στο οπισθότυπο: εσωτερικά: υπογραφές και δυσανάγνωστα σημειώματα. Στο εμπροσθότυπο από πίσω: Κων. Γ. Αναγνωστόπουλος αρκαδίαν Νικόλαος Δημακάς σχολάρχης Αντώνιος Κωνταράτος Γραμμ.. Τω 19 Νβριω 1890. Στη α΄ σελίδα σημειώσεις υστερώτερες με μολύβι, δυσανάγνωστες υπογραφές και αφιερώσεις. Εγχάρακτη διακόσμηση μπρος, πίσω σε σχήμα ορθογωνίου. Στις γωνίες ένθετοι αστερίσκοι, επάργυροι και στο κέντρο και ελαφρά φυτικό κόσμημα εσωτερικά στις γωνίες και στο μέσον των πλευρών. Το εμπροσθότυπο σπασμένο στο μέσον. Έκλεινε με άγκιστρα που λείπουν. Στο εμπροσθότυπο επιγραφή: ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΖΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕΡΗ ΝΩΤΟΙΣ ΑΔΕΛΦΟΙΣ ΧΑΙΡΕΙΝ. (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Phthiotis and Evrytania (EN)

Έντυπο βιβλίο (EL)
Printed book (EN)

Ξύλο (EL)
Δέρμα (EL)
Wood (EN)
Leather (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας (EL)

Πλάτος: 22.5 εκ. Μήκος: 30.0 εκ. (EL)


1500 AD - 1699 AD



Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

0DZ8IA



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.