Ερμηνεία
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ερμηνεία (EL)

Ερμηνεία /εις τους εκατόν πεντήκοντα ψαλμούς του Προφητάνακτος και Θεοπάτορος ΔΑΒΙΔ. Ετυπώθη εν τη κατά την Κωνσταντινούπολιν του γένους τυπογραφία. Εν τοις Πατριαρχείοις 1813. Συγγραφείσα μεν πάλαι Ελληνιστί παρά του οσιωτάτου εν μοναχοίς και υπερτίμου των Διλοσόφων Κυρίου ΕΥΘΥΜΙΟΥ/ ΤΟΥ ΖΥΓΑΔΗΝΟΥ. Στο εμπροσθότυπο και οπισθότυπο χρυσή διακοσμητική ταινία περιβάλλει τις τέσσερις πλευρές του βιβλίου. Η ράχη του βιβλίου χωρίζεται με χρυσές ταινίες σε έξι διάχωρα. Στο δεύτερο διάχωρο μέσα σε χρυσό τετράγωνο πλαίσιο αναγράφονται: ΕΞΓ/ΨΑΛΤ/Τ.Μ.Ι. Στο verso του πρώτου φύλλου υπάρχει η χειρόγραφη σημείωση: "Καταταχθέντος του υιού μου Γεωργίου Δ. Τοιοτίνη εν τω Ελληνικώ στρατώ δωρείται το παρόν βιβλίον τη εντολή του τη Ιερά Μονή Αγάθωνος. Εν Υπάτη τη 9 Απριλίου 1904 Δ. Τοιοτίνης". (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Phthiotis and Evrytania (EN)

Έντυπο βιβλίο (EL)
Printed book (EN)

Χαρτί (EL)
Δέρμα (EL)
Leather (EN)
Paper (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας (EL)

Πλάτος: 22.5 εκ. Μήκος: 27.5 εκ. (EL)


1814 AD - 1813 AD



Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

MTSXXE



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.