Μόνωτο φλασκί
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Μόνωτο φλασκί (EL)
One-handled flask (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)
Μόνωτο φλασκί. Σώμα φακόσχημο του οποίου η μία πλευρά είναι υβώδης και η άλλη κυρτή με επίπεδο κέντρο. Λαιμός σωληνωτός. Χείλος τριφυλλόσχημο. Λαβή κάθετη, ταινιωτή από το χείλος μέχρι τον ώμο. Χωρίς βάση. Ελάχιστα ίχνη υπόλευκου αλειφώματος. Βαφή καστανοκόκκινη έως σκούρα καστανή, ανομοιόμορφη. Μόνο ίχνη της διακόσμησης διακρίνονται. Το χείλος και ο λαιμός ολόβαφα. Εγκάρσιες γραμμές στη ράχη της λαβής. Και οι δύο πλευρές κοσμούνται με ομόκεντρους κύκλους. Μεταξύ αυτών στη μία πλευρά διακρίνεται ζώνη από τετραπλό zig zag του οποίου οι τεμνόμενες γραμμές σχηματίζουν δικτυωτό τρίγωνο στις γωνίες. Επίσης, προς το κέντρο διακρίνεται δεύτερη μικρότερη ζώνη από αλυσίδα τριγώνων με δικτυωτό κόσμημα. Στην άλλη πλευρά σώζονται ίχνη από μαίανδρο με δικτυωτό γέμισμα. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Chania (EN)

Φλασκί μόνωτο (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Handled flask (EN)

Πηλός υπόλευκος (EL)
Whitish clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Διάμετρος: 20.4 εκ. Ύψος: 27.4 εκ. (EL)


750 BC - 701 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

ELUXRM



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.