Σημείωμα του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με τη στάση της Ελλάδας έναντι της Αντάντ και τις προοπτικές από την έξοδό της χώρας από την ουδετερότητα στο πλευρό της.

Σημείωμα του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με τη στάση της Ελλάδας έναντι της Αντάντ και τις προοπτικές από την έξοδό της χώρας από την ουδετερότητα στο πλευρό της.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Σημείωμα του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με τη στάση της Ελλάδας έναντι της Αντάντ και τις προοπτικές από την έξοδό της χώρας από την ουδετερότητα στο πλευρό της. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)

Αναφέρεται στην αντιφατική πολιτική της Ελλάδας έναντι της Αντάντ, σχολιάζει τους λόγους του Ταλάτ περί Αρμενίων διερωτώμενος τι τύχη περιμένει τους Έλληνες και απορεί για το γεγονός ότι διατηρείται η επιστράτευση που κοστίζει μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα. Επίσης, θέτει το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν εξέρχεται της ουδετερότητας στο πλευρό των Άγγλων και των Γάλλων εφόσον αποδείχτηκε πως μόνα τους τα στρατεύματά τους αποκρούουν τον γερμανικοβουλγαρικό στρατό επί του ελληνικού εδάφους και εφόσον η ελληνική πολιτική δεν έχει μόνο σκοπό τη μη δυσαρέσκεια της Γερμανίας. Τέλος, προειδοποιεί για τον κίνδυνο να μεταβάλλουν τη στάση τους οι Βούλγαροι πριν την Ελλάδα επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι και μόνο για οικονομικούς λόγους θα έπρεπε η χώρα να ταχθεί με το μέρος της Αντάντ. (EL)

Σημείωμα (EL)


<1916>


Συμμετοχή της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (EL)
Στρατός Επιστράτευση (EL)
Σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία (EL)
Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (EL)
Διεθνείς σχέσεις (EL)
Μεγάλος Πόλεμος (EL)
Αρμένιοι (EL)
Αντάντ - Τριπλή Συμμαχία (EL)
Ταλάτ (EL)
Οικονομία Έξοδα (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 035~042



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.