Επιστολή του Κ.Ρακτιβάν προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις προθέσεις βουλευτών της Παλαιάς Ελλάδας να μετάχουν σε πιθανή συγκρότηση της Βουλής στη Θεσσαλονίκη.

Επιστολή του Κ.Ρακτιβάν προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις προθέσεις βουλευτών της Παλαιάς Ελλάδας να μετάχουν σε πιθανή συγκρότηση της Βουλής στη Θεσσαλονίκη.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Κ.Ρακτιβάν προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις προθέσεις βουλευτών της Παλαιάς Ελλάδας να μετάχουν σε πιθανή συγκρότηση της Βουλής στη Θεσσαλονίκη. (EL)

Ρακτιβάν, Κωνσταντίνος (EL)

Αναφέρει οτι όσοι βουλευτές της Παλαιάς Ελλάδας ερωτήθησαν, αν ήταν διατεθειμένοι να μετέχουν σε πιθανή συγκρότηση της Βουλής στη Θεσσαλονίκη απάντησαν θετικά, εκτός από μία ή δύο εξειρέσεις. Αναφέρει οτι πολλοί βουλευτές εξέφρασαν την επιθυμία να γνωρίζουν περισσότερα για το έργο της προσωρινής κυβέρνησης και εσωκλείει επιστολή του Καναβού με παρόμοιες σκέψεις. Τέλος, αναφέρει οτι ο Guillemin συνέστησε να μη γίνει σύγκλιση της βουλής προς το παρόν. Προτείνει πιο σαφή χάραξη της πολιτικής κατεύθυνσης της προσωρινής κυβέρνησης. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)
Θεσσαλονίκη (EL)


1916 Οκτώβριος 14 (EL)


Καναβός, Ιωάννης- Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας (EL)
Προσωρινή Κυβέρνηση Θεσσαλονίκης (1916-1917) (EL)
Guillemin, Jean-Marie- Πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα (EL)
Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936) (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 266~40



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.