Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον Ισμέτ Πασά σχετικά με κινδύνους που κρύβει το Βαλκανικό Σύμφωνο για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον Ισμέτ Πασά σχετικά με κινδύνους που κρύβει το Βαλκανικό Σύμφωνο για την Ελλάδα και την Τουρκία.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον Ισμέτ Πασά σχετικά με κινδύνους που κρύβει το Βαλκανικό Σύμφωνο για την Ελλάδα και την Τουρκία. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)

Υπάρχει αντίγραφο στα γαλλικά. (EL)
Εκφράζει την ανησυχία του για το Βαλκανικό Σύμφωνο καθώς η αοριστία της διατύπωσης του δίνει την ευκαιρία στη Γιουγκοσλαβία και τη Ρουμανία να το ερμνεύσουν ως αμυντική συμμαχία, κατά την οποία σε περίπτωση που εμφανισθεί κίνδυνος για τα σύνορα τους, επιβάλλεται στην Ελλάδα και την Τουρκία να σπεύσουν σε στρατιωτική συνδρομή. Ζητεί να τον ενημερώσει για την ερμηνεία που αποδίδει η Τουρκική Κυβέρνηση στο Σύμφωνο και προτείνει λύσεις για να αποφύγουν οι δύο χώρες το παραπάνω ενδεχόμενο. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1934 Φεβρουάριος 22 (EL)


Ινονού, Ισμέτ- Πασά- 1884-1973 (EL)
Τουρκία (EL)
Γιουγκοσλαβία (EL)
Ρουμανία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 306~152



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.