Επιστολή του Θ.Σοφούλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με πληροφορίες για τις τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις στη Νέα Έφεσο και στα Σόκια.

Επιστολή του Θ.Σοφούλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με πληροφορίες για τις τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις στη Νέα Έφεσο και στα Σόκια.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Θ.Σοφούλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με πληροφορίες για τις τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις στη Νέα Έφεσο και στα Σόκια. (EL)

Σοφούλης, Θεμιστοκλής- Πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως Σάμου- 1860-1949 (EL)

Αναφέρει πληροφορίες για την τουρκική συτρατιωτική κίνηση στη Νέα Έφεσο και στα Σόκια. Συγκεκριμένα αναφέρει τη σύνθεση της τουρκικής φρουράς στην Έφεσο και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών καθώς και τη λήψη απόφασης για την οχύρωση μερικών τοποθεσιών της οποίας θα επιληφθεί Ειδική Επιτροπή. Αναφέρει πληροφορίες από τα Σόκια για στρατιωτικές μετακινήσεις. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)
Σάμος (EL)


1913 Δεκέμβριος 10 (EL)


Νέα Έφεσος (EL)
Στρατός (EL)
Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)
Άμυνα-- Πληροφορίες (EL)
Μετακινήσεις στρατευμάτων (EL)
Σόκια (EL)
Οθωμανικός στρατός (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 02~096



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.