Έκθεση του Κ.Γκιόκα επί του Ηπειρωτικού ζητήματος.

Έκθεση του Κ.Γκιόκα επί του Ηπειρωτικού ζητήματος.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Έκθεση του Κ.Γκιόκα επί του Ηπειρωτικού ζητήματος. (EL)

Γκιόκας, Κυρ. (EL)

Αναφέρεται στα ελληνικά αισθήματα των αλβανόφωνων χωριών της Ηπείρου, στα σχολεία τους, στην ανάγκη αποστολής επιτροπών για την ενίχυση των απλοϊκών χωριών, στην αποστολή ιεροκυρήκων αρχιερατικών επιτροπών και στρατιωτικών σωμάτων, στην ανάγκη σωστής εκγύμνασης και προετοιμασίας των Ιερολοχιτών, στο σώμα των εθελοντών και στην ανάγκη να διαταχθεί ο αφοπλισμός ολόκληρης της Β.Ηπείρου. Αναφέρει επίσης ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη η Κρητική Χωροφυλακή και να ενισχυθούν οι κατά τόπους Επιτροπές Αμύνης καθώς και να σταλλούν επαγγελματίες και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στην Ήπειρο. Αναφέρεται επίσης σε ζητήματα που αφορούν την ακίνητη περιουσία, τα έγγραφα των τουρκικών αρχείων και τη Διοίκηση. (EL)

Έκθεση (EL)

Αργυρόκαστρο (EL)


1913 Σεπτέμβριος 29 (EL)


Βόρεια Ήπειρος (EL)
Κρητική Χωροφυλακή (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 07~114



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.