Επιστολή του Λ.Ρούφου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την άφιξη του στην Κρήτη και τα εκκρεμή ζητήματα που προτίθεται να αντιμετωπίσει.

Επιστολή του Λ.Ρούφου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την άφιξη του στην Κρήτη και τα εκκρεμή ζητήματα που προτίθεται να αντιμετωπίσει.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Λ.Ρούφου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την άφιξη του στην Κρήτη και τα εκκρεμή ζητήματα που προτίθεται να αντιμετωπίσει. (EL)

Ρούφος-Κανακάρης, Λουκάς- Γενικός Διοικητής Κρήτης (EL)

Αναφέρεται στη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στην Κρήτη, στην προκήρυξη που δημοσίευσε ο ίδιος και στις προθέσεις του να ασχοληθεί με δημόσια έργα πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι τα σημαντικότερα είναι η οδός Ρεθύμνου-Αγίου Βασιλείου και Ρεθύμνου-Ηρακλείου, ώστε να συμπληρωθεί η διά ξηράς συγκοινωνία Ηρακλείου-Χανίων. Επίσης, δηλώνει την πρόθεση του να ασχοληθεί με τη δημόσια αφάλεια της υπαίθρου, και ζητεί το διορισμό του Λιακόπουλου στην Κρήτη με νομοθετικό διάταγμα. Τέλος, δηλώνει ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει την πολυνομία και τη γραφειοκρατία. (EL)

Επιστολή (EL)


1913 Σεπτέμβριος 30 (EL)


Διοίκηση (EL)
Λιακόπουλος (EL)
Ρέθυμνο (EL)
Νομοθεσία (EL)
Δημόσια τάξη και ασφάλεια (EL)
Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)
Άγιος Βασίλειος (EL)
Δημόσια έργα (EL)
Ηράκλειο (EL)
Χανιά (EL)
Ένωση της Κρήτης (EL)
Κρήτη (EL)
Δημόσια έργα-- Οδοποιία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 07~202



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.