Λόγος του Ε.Βενιζέλου στη Βουλή σχετικά με την κατηγορία που του αποδίδεται γαι ηθική αυτουργία στο Κίνημα του Πλαστήρα.

Λόγος του Ε.Βενιζέλου στη Βουλή σχετικά με την κατηγορία που του αποδίδεται γαι ηθική αυτουργία στο Κίνημα του Πλαστήρα.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Λόγος του Ε.Βενιζέλου στη Βουλή σχετικά με την κατηγορία που του αποδίδεται γαι ηθική αυτουργία στο Κίνημα του Πλαστήρα. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)

Αναφέρει τις επαφές που είχε το βράδυ πριν την εκδήλωση του κινήματος Ολαστήρα και υποστηρίζει ότι η αποτυχία του Πλαστήρα οφείλεται στην αναγνώριση του πολιτικού καθεστωτος από το Λαϊκό Κόμμα μετά από δική του επιμονή, στη μη στήριξη του κινήματος από τον στρατό και τον ίδιο. Αναφέρεται στον κατηγορό του Βουλευτή και τονίζει ότι με την υποβολή της πρότασης δίνεται η ευκαιρία να αποδειχθεί αν διέπραξε το έγκλημα ή αν ο κατηγορός του είναι συκοφάντης. (EL)

Ομιλία (EL)


1933 Μάιος 15 (EL)


Λαϊκό Κόμμα Ελλάδας (EL)
Πλαστήρας, Νικόλαος- Στρατηγός- 1883 - 1953 (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 10~034



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.