Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα ελλήνων προσφύγων από τη Ρωσία και κινήσεις των μουσουλμάνων βουλευτών.

Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα ελλήνων προσφύγων από τη Ρωσία και κινήσεις των μουσουλμάνων βουλευτών.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα ελλήνων προσφύγων από τη Ρωσία και κινήσεις των μουσουλμάνων βουλευτών. (EL)

Ρέπουλης Εμμανουήλ Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας 1863-1924 (EL)

Αναφέρεται στο ζήτημα της μεταφοράς των Ελλήνων από την Οδησσό και εξετάζει τον αριθμό τους, τον τρόπο και τόπο μεταφοράς τους. Αναφέρεται επίσης στη διένεξη μεταξύ Βουρλούμη και Αδοσίδη για υπηρεσιακούς λόγους, στο ενδεχόμενο προμήθειας κατεψυγμένου κρέατος και στους στρατιωτικούς προβιβασμούς. Τέλος αναφέρει ότι οι Τούρκοι βουλευτές Δράμας Χουσαμαδίν και Κεμαλεδίν και ο Μεχμέτ Αλή από τη Θεσσαλονίκη δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να δώσουν κάθε συνδρομή στην Κυβέρνηση, πλησίον των Μωαμεθανών και κατά της Βουλγαρίας. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1919 Μάρτιος 20 (EL)


Μουσουλμάνοι Ελλάδας (EL)
Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Μεχμέτ Αλή Χασάν Βουλευτής Διοικήσεως Θεσσαλονίκης (EL)
Ελληνική Κυβέρνηση (EL)
Έλληνες Ρωσίας (EL)
Οδησσός (EL)
Κεμαλεδίν Βουλευτής Δράμας (EL)
Βουρλούμης, Παναγιώτης- Υπουργός Επισιτισμού της Ελλάδας- 1867-1950 (EL)
Βουλγαρία (EL)
Αδοσίδης Κωνσταντίνος (EL)
Χουσαμαδίν Βουλευτής Δράμας (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 314~15



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.