Επιστολή του Γ.Καφαντάρη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απαλλοτρίωση τσιφλικιών και το ζήτημα της ανάθεσης της Γενικής Διοίκησης Ηπείρου.

Επιστολή του Γ.Καφαντάρη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απαλλοτρίωση τσιφλικιών και το ζήτημα της ανάθεσης της Γενικής Διοίκησης Ηπείρου.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Γ.Καφαντάρη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απαλλοτρίωση τσιφλικιών και το ζήτημα της ανάθεσης της Γενικής Διοίκησης Ηπείρου. (EL)

Καφαντάρης, Γεώργιος- Υπουργός Γεωργίας της Ελλάδας- 1873-1946 (EL)

Αναφέρει ότι ο Ε.Ρέπουλης συμφώνησε για την ολοκληρωτική απαλλοτρίωση των τσιφλικιών για την εγκατάσταση των παρακεντέδων αλλά δεν κρίθηκε σκόπιμο να ενταχθεί το ζήτημα άμεσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επίσης, προτείνει την ανάθεση ης Γενικής Διοίκησης Ηπείρου στο Γ.Παπανδρέου. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1919 Απρίλιος 17 (EL)


Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Υπουργικό Συμβούλιο της Ελλάδας (EL)
Παπανδρέου, Γεώργιος- 1888 - 1968 (EL)
Ρέπουλης Εμμανουήλ Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας 1863-1924 (EL)
Γενική Διοίκηση Ηπείρου (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 314~18



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.