Επιστολή του Σ. Βενιζέλου προς τον Άγγλο πρεσβευτή Leeper σχετικά με την όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης και άλλων εθνικών οργανώσεων του νησιού και τον τρόπο αντιμετώπισής της.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε τα ψηφιακά αρχεία ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
Επιστολή του Σ. Βενιζέλου προς τον Άγγλο πρεσβευτή Leeper σχετικά με την όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης και άλλων εθνικών οργανώσεων του νησιού και τον τρόπο αντιμετώπισής της.
(EL)
Βενιζέλος Σοφοκλής Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Μέσης Ανατολής
(EL)
Αναφέρεται στην όξυνση της αντιπαράθεσης του ΕΑΜ με την Εθνική Οργάνωση Κρήτης και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων του νησιού μετά την υπογραφή της συμφωνίας στο Συνέδριο του Λιβάνου, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την εξάπλωση του εμφυλίου πολέμου και στην Κρήτη. Επίσης, προτείνει την αποστολή του Εμ. Μπαντουβά στο Λασίθι και στο Ηράκλειο και του Π. Γύπαρη στο Ρέθυμνο και τα Χανιά προκειμένου να ηγηθούν στο αντάρτικο κίνημα, να εξουδετερώσουν τα αναρχικά στοιχεία και να προλάβουν τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Κρητών.
(EL)
Πολιτική, δίκαιο και οικονομία ▶ Πολιτική και διακυβέρνηση ▶ Πολιτικά κινήματα Εμφύλιος πόλεμος
(EL)
Πολιτισμός (κουλτούρα) ▶ Ιστορία ▶ Εθνική ιστορία ▶ Ελληνική Ιστορία ▶ Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία ▶ Β' Παγκόσμιος Πόλεμος - Ελλάδα ▶ Κατοχή Εθνική Αντίσταση
(EL)
Πολιτική, δίκαιο και οικονομία ▶ Διεθνείς σχέσεις ▶ Διεθνείς συγκρούσεις ▶ Πόλεμος Παγκόσμιος πόλεμος
(EL)
Πολιτική, δίκαιο και οικονομία ▶ Πολιτική και διακυβέρνηση ▶ Πολιτικά κινήματα Επαναστατικά κινήματα
(EL)
Πολιτισμός (κουλτούρα) ▶ Ιστορία ▶ Εθνική ιστορία ▶ Ελληνική Ιστορία ▶ Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία Εμφύλιος
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.