Ζωγραφικό έργο με τον Πύργο του Λεάνδρου στο Βόσπορο, έργο του Κ. Μαλέα, σε κορνίζα εποχής

Ζωγραφικό έργο με τον Πύργο του Λεάνδρου στο Βόσπορο, έργο του Κ. Μαλέα, σε κορνίζα εποχής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ζωγραφικό έργο με τον Πύργο του Λεάνδρου στο Βόσπορο, έργο του Κ. Μαλέα, σε κορνίζα εποχής (EL)

Κωνσταντίνος Μαλέας, ζωγράφος (1879-1928) (EL)

Ο Πύργος του Λεάνδρου ή "Πύργος της Κόρης" βρίσκεται πάνω σε ένα νησάκι στην είσοδο του Βοσπόρου, 200 μέτρα από την ακτή της Χρυσοπόλεως στην Κωνσταντινούπολη και χτίστηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Μανουήλ Α΄ τον Κομνηνό. Ο Κ. Μαλέας γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1879 και σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι. Υπήρξε ένας απο τους σημαντικότερους μεταϊμπρεσιονιστές Έλληνες ζωγράφους των αρχών του 20ού αιώνα και μαζί με τον Κ. Παρθένη θεωρείται ως ο "πατέρας της μοντέρνας τέχνης στην Ελλάδα". (EL)
Ζωγραφικό έργο όπου απεικονίζεται ο Πύργος του Λεάνδρου στην είσοδο του Βοσπόρου και στο βάθος διακρίνεται αμυδρά ο ναός της Αγίας Σοφίας, σε κορνίζα εποχής. Φέρει την υπογραφή του ζωγράφου Κ. Μαλέα και την επιγραφή "Θεσ/νίκη, θυμητικό της 3ης Απριλίου '17". Στην πίσω πλευρά του πίνακα αναγράφεται: "Πύργος Λεάνδρου με βάθος το Βυζάντιον με την Αγ. Σοφία. Ζωγραφισμένο το πρωί". (EL)

Έργο Τέχνης: Ζωγραφική (EL)


[1917]



Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο - Οικία "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"~Συλλογή Μουσειακού Υλικού~01: Έργα Τέχνης~01:012:2002



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.