Προσωπογραφία της δεσπινίδας Sonty, έργο του Edgar Chahine (1917), με αφιέρωση στον Ελευθέριο Βενιζέλο, σε κορνίζα εποχής

Προσωπογραφία της δεσπινίδας Sonty, έργο του Edgar Chahine (1917), με αφιέρωση στον Ελευθέριο Βενιζέλο, σε κορνίζα εποχής
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files of the item*
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC 4.0

Attribution-NonCommercial
CC_BY_NC



Προσωπογραφία της δεσπινίδας Sonty, έργο του Edgar Chahine (1917), με αφιέρωση στον Ελευθέριο Βενιζέλο, σε κορνίζα εποχής (EL)

Edgar Chahine, ζωγράφος (1874-1947) (EL)

Το συγκεκριμένο έργο πιθανώς πρόκειται για αντίτυπο το οποίο ο ζωγράφος αφιέρωσε στον Βενιζέλο το 1919. O Edgar Chahine ήταν αρμένικης καταγωγής, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1874, αλλά πήρε την γαλλική ιθαγένεια το 1925. Υπήρξε χαράκτης, ζωγράφος και εικονογράφος, ο οποίος έγινε πολύ δημοφιλής στη Γαλλία και μάλιστα τιμήθηκε με τη "Λεγεώνα της Τιμής". Επίσης ένα μουσείο στην περιοχή Orne της Γαλλίας έχει πάρει το όνομά του. (EL)
Προσωπογραφία (βελονογραφία) της δεσπινίδας Sonty, έργο του Edgar Chahine το 1917, σε κορνίζα εποχής. Στο κάτω αριστερό τμήμα του έργου υπάρχει χειρόγραφη αφιέρωση του ζωγράφου στον Ελευθέριο Βενιζέλο: "A son Excellence monsieur Eleftherios Venizelos Hommages respectif Edgar Chahine Paris 1919 Janvier 16" (Στην εξοχότητά του κύριο Ελευθέριο Βενιζέλο, με τιμή Edgar Chahine, Παρίσι 1919 Ιανουάριος 16). (EL)

Έργο Τέχνης: Ζωγραφική (EL)

Παρίσι (EL)


1917




Image

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο - Οικία "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"~Συλλογή Μουσειακού Υλικού~01: Έργα Τέχνης~01:031:2002



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)