Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Γεώργιο [Βεντήρη] σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκδήλωσης κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης.

Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Γεώργιο [Βεντήρη] σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκδήλωσης κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Γεώργιο [Βεντήρη] σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκδήλωσης κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)

Αναφέρεται στην ανατροπή της βάσης του Συντάγματος, στην κατάλυση των ελευθεριών και στον κίνδυνο παλινόρθωσης της βασιλείας. Επίσης, αναφέρει ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές και ότι παραιτείται από την αρχηγία του Κόμματος των Φιλελευθέρων. Εξηγεί γιατί πρέπει να κινηθούν άμεσα και δηλώνει τους κινδύνους καθυστέρησης και τις προϋποθέσεις υπό τος οποίες θα ηγηθεί του κινήματος. (EL)

Επιστολή (EL)

Χαλέπα (Χανιά) (EL)
Αθήνα (EL)


1935


Πολιτική Εκλογές (EL)
Ναυτικό (EL)
Στρατός (EL)
Κινήματα (EL)
Κίνημα του 1935 (EL)
Βεντήρης Γεώργιος 1890-1954 (EL)
Ρέθυμνο (EL)
Καρυστία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου - Κατάλοιπα Μαρίκας Βενιζέλου~Φάκελος 4~031



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.