Επιστολή του αρχηγού του Κόμματος των Εθνικών Φιλελευθέρων, Στ. Γονατά, προς τον Ν. Πλαστήρα με την οποία απορρίπτει την πρόταση του για την ανάθεση της εξουσίας σε πρόσωπο ακομμάτιστο.

Επιστολή του αρχηγού του Κόμματος των Εθνικών Φιλελευθέρων, Στ. Γονατά, προς τον Ν. Πλαστήρα με την οποία απορρίπτει την πρόταση του για την ανάθεση της εξουσίας σε πρόσωπο ακομμάτιστο.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του αρχηγού του Κόμματος των Εθνικών Φιλελευθέρων, Στ. Γονατά, προς τον Ν. Πλαστήρα με την οποία απορρίπτει την πρόταση του για την ανάθεση της εξουσίας σε πρόσωπο ακομμάτιστο. (EL)

Γονατάς Στυλιανός Αρχηγός του κόμματος των Εθνικών Φιλελευθέρων 1876-1966 (EL)

Απαντά σε προηγούμενη επιστολή του Πλαστήρα και απορρίπτει την πρότασή του για την ανάθεση της διακυβέρνησης σε ακομμάτιστο πρόσωπο το οποίο θα ασκήσει κατευναστική πολιτική μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων. Επίσης, θεωρεί πως είναι απαράδεκτο να εξισώνονται οι δύο παρατάξεις, εφόσον η μία αγωνίζεται υπέρ του Έθνους και η άλλη εναντίον του, καθώς και ότι θα αποτύχει και πάλι η εφαρμογή της αμνηστίας. Τέλος, σημειώνει ότι η οριστική λύση του προβλήματος εξαρτάται από τις διεθνείς εξελίξεις και από την εσωτερική προσπάθεια για τη συντριβή της ανταρσίας. (EL)
Βλ. έγγραφο με αριθμό εισαγωγής 226-17-010. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1948 Μάρτιος 16 (EL)


Πλαστήρας Νικόλαος Στρατηγός 1883 - 1953 (EL)
Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος (EL)
Κομμουνισμός (EL)
Πλαστήρας Νικόλαος 1883-1953 (EL)
Κυβέρνηση Σύνθεση (EL)
Πόλεμος Εμφύλιος (EL)
Αμνηστία (EL)
Σχηματισμός κυβέρνησης (EL)
Κομμουνιστικός κίνδυνος (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 017~010



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.