Άρθρο του Σ. Βενιζέλου στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης με τίτλο "Επεκράτησε το στενόκαρδον μικροκομματικόν πνεύμα. Αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι η προσήλωσις εις το κόμμα. Το έθνος αξιοί κυβέρνησιν από τους αριστείς του κοινοβουλίου".

Άρθρο του Σ. Βενιζέλου στον
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files of the item*

4  digital_files

basic type logo 4 JPEG

see or download the digital files
directly from the repository web site*
use
the files or the thumbnails according to the license:
CC BY-NC 4.0
Attribution-NonCommercial
CC_BY_NC



Άρθρο του Σ. Βενιζέλου στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης με τίτλο "Επεκράτησε το στενόκαρδον μικροκομματικόν πνεύμα. Αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι η προσήλωσις εις το κόμμα. Το έθνος αξιοί κυβέρνησιν από τους αριστείς του κοινοβουλίου". (EL)

Βενιζέλος Σοφοκλής Αρχηγός Κόμματος Βενιζελικών Φιλελευθέρων (EL)

Εθνικός Κήρυξ (εφημερίδα) (EL)
Ελληνική Κυβέρνηση Θεμιστοκλή Σοφούλη (EL)
Μαρκεζίνης Σπυρίδων 1909 - 2000 (EL)


Αναφέρεται στην κυβερνητική κρίση, στις κατηγορίες εναντίον του ότι άκαιρα την προκάλεσε, στις κομματικές μεθοδεύσεις και στα παζαρέματα για την παραμονή της κυβέρνησης Σοφούλη - Τσαλδάρη στην εξουσία, στην εξάρτησή της από την εχθρική ανοχή της ομάδας του Σπ. Μαρκεζίνη και στην έλλειψη στοιχειώδους ευθιξίας για τη μη παραίτησή της. Επίσης, αποδίδει τη διατήρηση της κυβέρνησης στην επικράτηση του μικροκομματικού πνεύματος κρίνοντας πως αιτία της κατάστασης που επικρατεί είναι το κόμμα και η χρεοκοπία του πολιτικού κόσμου. Τέλος, τίθεται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης από τους αριστείς του Κοινοβουλίου που θα μπορέσουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, δηλαδή την κατανίκηση των συμμοριτών. (EL)

Άρθρο (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1948 Νοέμβριος 24 (EL)

1948 Νοέμβριος 24 (EL)



Πολιτική Εσωτερική (EL)
Κυβέρνηση Θ. Σοφούλη (EL)
Κυβέρνηση Συνεργασία (EL)
Σχηματισμός κυβέρνησης (EL)
Ζητήματα εσωτερικής πολιτικής (EL)
Domestic Politics (EN)

Greek

Text




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)