Αυτοκίνητο, κλειστού τύπου "Πακάρ" (Packard) του Ελευθερίου Βενιζέλου, στο οποίο επέβαινε κατά την εναντίον του δολοφονική απόπειρα στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Ιούνιο του 1933

Αυτοκίνητο, κλειστού τύπου
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Αυτοκίνητο, κλειστού τύπου "Πακάρ" (Packard) του Ελευθερίου Βενιζέλου, στο οποίο επέβαινε κατά την εναντίον του δολοφονική απόπειρα στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Ιούνιο του 1933 (EL)

Packard Motor Car Company

Σώζεται μόνο το σιδερένιο κουβούκλιο του αυτοκινήτου (απουσιάζουν οι ρόδες και η μηχανή), ενισχυμένο με μαύρη βαφή, το οποίο φέρει περίπου 65 χτυπήματα και οπές από τις σφαίρες που δέχθηκε κατά την απόπειρα. Επίσης στο εσωτερικό του διακρίνονται οπές στο κάθισμα των επιβατών, όπως και στα σωζόμενα τζάμια των παραθύρων. Όλες οι επιφάνειες του εσωτερικού της καμπίνας των επιβατών καλύπτονται με υφασμάτινη επένδυση, ενώ η επένδυση της καμπίνας του οδηγού είναι δερμάτινη. Καθώς πρόκειται για αυτοκίνητο πολυτελείας, τα εσωτερικά πλαίσια των παραθύρων της καμπίνας των επιβατών είναι επενδεδυμένα με ξύλινες μπορντούρες, οι οποίες είναι διακοσμημένες με μικρές ζωγραφικές απεικονίσεις (παραστάσεις). Επίσης γυάλινο διάφραγμα διαχώριζε την καμπίνα του οδηγού από την καμπίνα των επιβατών. Από το αυτοκίνητο έχει ακόμη σωθεί μία ρόδα, σχεδόν διαλυμένη και δύο φτερά. (EL)
Για την κατάσταση του αυτοκινήτου μετά την απόπειρα πραγματοποιήθηκε αυτοψία και συντάχθηκε ειδική εμπειροτεχνική πραγματογνωμοσύνη. (EL)

Χρηστικά: Αυτοκίνητα (EL)

Οχάιο (Η.Π.Α.) (EL)


1929



Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο - Οικία "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"~Συλλογή Μουσειακού Υλικού~07: Τροχοφόρα~07:01:2004



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.