Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένας καινοτόμος πολιτιστικός οργανισμός όπου ο πολιτισμός του ελληνικού χώρου συνδιαλέγεται με τους πολιτισμούς της υπόλοιπης Ευρώπης, του ισλαμικού κόσμου, της Κίνας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής καθώς και με σύγχρονα κινήματα. Το δίκτυό του αποτελείται από επτά μουσειακά κτήρια, τέσσερα αρχειακά τμήματα, πλούσια βιβλιοθήκη, καθώς και την οικία των Patrick και Joan Leigh Fermor στην Καρδαμύλη. Στόχοι του Μουσείου Μπενάκη είναι να προστατεύσει και καταστήσει ευρύτατα προσιτές τις ποικίλες συλλογές του μέσα από κάθε δίαυλο επικοινωνίας, να στηρίξει την επιστημονική έρευνα, να επιμορφώσει το κοινό του μέσα από μόνιμες, περιοδικές και περιοδεύουσες εκθέσεις, μαθήματα, εκδηλώσεις, εκδόσεις και μέσα ανοικτής πρόσβασης, καθώς και να διατηρεί μια δυναμική σχέση με τις σύγχρονες πολιτιστικές διαδικασίες στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η παρουσία του Μουσείου Μπενάκη στον παγκόσμιο ιστό με έναν ιδιαίτερα δυναμικό διαδικτυακό τόπο και η πρόσβαση που παρέχει σε περισσότερα από 20.000 αντικείμενα από τις συλλογές του πιστοποιούν την υψηλή προτεραιότητα που δίνει το Ίδρυμα στις νέες τεχνολογίες για τη διάδοση της γνώσης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το benaki.org και τις σελίδες του @TheBenakiMuseum στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, Instagram, Pinterest.


αποθετήριο | 204 τεκμήρια

Το αποθετήριο των ψηφιακών συλλογών του Μουσείου Μπενάκη αποτελεί δείγμα των ψηφιακών του πόρων – μουσειακών αντικειμένων και αρχειακού υλικού – πολλοί από τους οποίους παρουσιάζονται αναλυτικότερα στο διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος μέσα από κείμενα, εικόνες, βίντεο και εφαρμογές πολυμέσων .

Δείτε όλα τα τεκμήρια της συλλογής μέσα απο το SearchCulture.gr

Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο επιλέγοντας ΕΚΤ τύπο τεκμηρίου:
Κεραμικό αντικείμενο (204), Τρισδιάστατα Αντικείμενα και Έργα Τέχνης (204), Σκεύος (176), Αγγείο (70), Ειδώλιο (21), Γλυπτό (21), Εργαλεία και εξοπλισμός (3), Αρχιτεκτονικό μέλος (1)