δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
Στις τρεις ημέρες πήγαν οι Μοίρες
(EL)
Δευτεραίος, Άγγελος Ν.
Παπακωνσταντίνου, Λιούλια
Στις τρεις ημέρες πήγαν οι Μοίρες. Στο τζάκι έκαιγε το κούτσουρο. Οι Μοίρες όταν αυτό το κούτσουρο καή θα πεθάνη το παιδί. Τότε η μάνα που τάκουσε σηκώθηκε το πήρε το κούτσουρο το έρριξε στο νερό και έσβυνε. Το έβαλε μετά το κούτσουρο και το φύλαξε στο σεντούκι. Πέθανε όμως η μάννα σε πολλά χρόνια αλλά στη γυναίκα του παιδιού της που είχε παντρευτή δεν είπε τίποτε. Η νύφη το βρήκε στο σεντούκι το έβγαλε το έβαλε στην φωτιά και πέθανε αμέσω ο άνδρας της.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.