Ο Πάτερ Κοσμάς ήρθ' εδώ στο Σούλ' πρώτα στη Κιάφα και τους είπε, όταν ιδήτε τα χιλιάρμενα στη Σπλάντζα μέχρι την Κέρκυρα, τότε θα ελευθερωθή ο τόπος, θα ζήσ' ο λύκος με τ' αρνί

Ο Πάτερ Κοσμάς ήρθ' εδώ στο Σούλ' πρώτα στη Κιάφα και τους είπε, όταν ιδήτε τα χιλιάρμενα στη Σπλάντζα μέχρι την Κέρκυρα, τότε θα ελευθερωθή ο τόπος, θα ζήσ' ο λύκος με τ' αρνί
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Ο Πάτερ Κοσμάς ήρθ' εδώ στο Σούλ' πρώτα στη Κιάφα και τους είπε, όταν ιδήτε τα χιλιάρμενα στη Σπλάντζα μέχρι την Κέρκυρα, τότε θα ελευθερωθή ο τόπος, θα ζήσ' ο λύκος με τ' αρνί (EL)

Άγιος Κοσμάς (EL)

Οικονομίδης, Δημήτριος Β.

Ο Πάτερ Κοσμάς ήρθ' εδώ στο Σούλ' πρώτα στη Κιάφα και τους είπε, όταν ιδήτε τα χιλιάρμενα στη Σπλάντζα μέχρι την Κέρκυρα, τότε θα ελευθερωθή ο τόπος, θα ζήσ' ο λύκος με τ' αρνί. Το χιλιαρμένο ακόμα δεν έχει φανή. Έπειτα τους έβαλε κ' έκοψαν πενήντα βέργες μικρές και τις αντάμωσε και τς είπε σπάστε τς και δεν μπόρεσαν να τις σπάσουν. Κ' ύστερα τς έκαμε μία μία και τότενες εσπάστ΄καν. Τότε τς είπε αν θέλετε να ζήσετε καλά θα πρέπει να είστ' ενωμένοι. Την ίδια μέρα είχε σκοτωθή ένα παιδάκι στο Σούλι. Σε δύο χιλιάδες μέτρα μακριά ο Κοσμάς λέει : - Α το καημένο το παιδί, λέει, το σκότωσαν. Και πόσο μακρια ήταν αυτός το είδε (EL)

Παράδοση (EL)

Θεσπρωτία, Σούλι, Γλυκύ (EL)


1958



Λ. Α. αρ. 2277 Α, σελ. 137 – 138, Δημ. Β. Οικονομίδου, Γαρδίκιον Σουλίου, 1958
2277 Α

Ελληνική γλώσσα

Κείμενο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.