Στην τοποθεσία αυτήν κάποτε κοιμήθηκε ένας τσέλιγκας το βράδυ είδε στο όνειρό του την Αγία να του λέη : - “Πρίν φύγης από αυτού να μου κάμης μια εκκλησία”

Στην τοποθεσία αυτήν κάποτε κοιμήθηκε ένας τσέλιγκας το βράδυ είδε στο όνειρό του την Αγία να του λέη : - “Πρίν φύγης από αυτού να μου κάμης μια εκκλησία”
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Στην τοποθεσία αυτήν κάποτε κοιμήθηκε ένας τσέλιγκας το βράδυ είδε στο όνειρό του την Αγία να του λέη : - “Πρίν φύγης από αυτού να μου κάμης μια εκκλησία” (EL)

Αγία Παρασκευή Πλατανούσης (EL)

Γεωργούλας, Σωκράτης Δ.

Στην τοποθεσία αυτήν κάποτε κοιμήθηκε ένας τσέλιγκας το βράδυ είδε στο όνειρό του την Αγία να του λέη : - “Πρίν φύγης από αυτού να μου κάμης μια εκκλησία”. Ο τσέλιγκας την άλλη μέρα έβαλε μαστόρους τους Μανθαίους, καταγόμενους εκ Πλατανούσσης και έκαναν τον σωζόμενον ως σήμερον ναόν της Αγίας Παρασκευής. (EL)

Παράδοση (EL)

Πρέβεζα, Πάργα, Καρυδέα (EL)


1966



3007
Λ. Α. αρ. 3007, σελ. 78, Σωκ. Δ. Γεωργούλα, Καρυδέα επαρχία Πάργας Πρεβέζης, 1966

Ελληνική γλώσσα

Κείμενο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.