ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μιχαήλ (1888-1933) “Το σπίτι που ονειρεύεται”

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μιχαήλ (1888-1933) “Το σπίτι που ονειρεύεται”

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα   

Αποθετήριο :
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μιχαήλ (1888-1933) “Το σπίτι που ονειρεύεται” (EL)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Μιχαήλ (1888-1933) (EL)

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα της νεότερης ελληνικής τέχνης, που εκφράζουν τη νέα αντίληψη που επεκράτησε για την απεικόνιση του τοπίου στις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από την οποία ο θεατής, παρόλο που αναγνωρίζει φυσικά πρότυπα, θέτει σε ενέργεια διανοητικές δυνάμεις για να ανακαλύψει νέα πλαστικά ισοδύναμα, είναι «Το σπίτι που ονειρεύεται». Φορμαλιστικές σχηματοποιήσεις σε ενιαίους χρωματικούς όγκους, ενεργοποιούν το χώρο καθώς οι επιφάνειες, τοποθετημένες σε επάλληλα επίπεδα, σαφώς οριοθετημένες σ’ ένα καθαρό περίγραμμα ανάγουν σε έργα των Συνθετιστών. Η δυναμική εκφραστική λειτουργία του χρώματος, παρά το ό,τι χρησιμοποιούνται χαμηλοί τόνοι, ευαίσθητοι και απαλοί που προσδίδουν στο έργο κάποιο λυρισμό, αγγίζει εξπρεσιονιστικές αποδόσεις, εφόσον οι χρωματικές εντάσεις είναι συνυφασμένες με την έκφραση των αισθημάτων και των συγκινήσεων. (EL)

Λάδι σε χαρτόνι (EL)

Η αρχή του Μοντερνισμού στην Ελλάδα. Η Ομάδα Τέχνη (EL)
20ός αιώνας (EL)


Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.