Πιθόσχημος στάμνος

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας   

Αποθετήριο :
Περιήγηση στα Μνημεία της Αργολίδας   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΠιθόσχημος στάμνος (EL)

Άγνωστος (EL)

Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)
Inventory number 424424 (EL)
Σχήμα: σώμα ωοειδές, λαιμός ψηλός που καταλήγει σε οριζόντιο πεπλατυσμένο χείλος με στρογγυλεμένο περιχείλωμα, δύο οριζόντιες κυλινδρικές λαβές στον ώμο του αγγείου και βάση πεπλατυσμένη. Διακόσμηση: Στο μέσο και στη βάση του λαιμού φέρει δύο οριζόντιες ταινίες. Η ζώνη του ώμου κοσμείται με δύο οριζόντιες σειρές φύλλων κισσού με μίσχους που εκφύονται από μια λεπτή οριζόντια ταινία στο ύψος της απόληξης των λαβών. Άλλη μία οριζόντια λεπτή ταινία ακολουθεί από την οποία κρέμεται άλλη μια σειρά φύλλων κισσού. Το μέσο και κάτω τμήματου σώματος περιτρέχουν τέσσερις λεπτές ταινίες. Τις απολήξεις των λαβών περιτρέχουν δύο ταινίες σε σχήμα θηλειάς. Πηλό;: ωχροκίτρινος καθαρός. Επίχρισμα: υποκίτρινο με πρασινωπή απόχρωση. Βαφή: αμαυρόχρωμη καστανή, στο χείλος και στο μέσο της κοιλιάς φέρει ίχνη ερυθρού χρώματος. (EL)


Ταφικός Περίβολλος Β, Τάφος Ν (Ν-170) (από την επίχωση της στέγης, κτέρισμα της πρώτης κτερισματικής ταφής)ΜΕ ΙΙΙΒ (ύστερη) 1700-1600 π.Χ. (EL)
Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)

Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)

Εικόνα

0.32 μ. (EL)

Μη γλωσσολογικό περιεχόμενο - Μη εφαρμόσιμο

Creative Commons Αναφορά Μη Εμπορική Χρήση Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 (EL)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0): Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)

http://hdl.handle.net/11525/DOI-28543*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.