Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας

Αποθετήριο :
Περιήγηση στα Μνημεία της Αργολίδας

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΠιθαμφορέας (1D-1) (EL)

Άγνωστος (EL)

Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)
Inventory number 474474 (EL)
Πιθόσχημος τετράωτος στάμνος. Σχήμα ωοειδές. Λαιμός κοντός με πεπλατυσμένο χείλος, στρογγυλεμμένο. Ο λαιμός στη βάση του φέρει πλαστικό δακτύλιο. Δύο οριζόντιες λαβές κυκλικής διατομής στο άνω τμήμα της κοιλιάς. Δύο μικρότερες κάθετες λαβές στον ώμο του αγγείου. Βάση επίπεδη. Διακόσμηση: Στο πεπλατυσμένο τμήμα του χείλους εγκάρσιες γραμμές. Καστανέρυθρη ταινία περιτρέχει την εξωτερική επιφάνεια του χείλους. Πλατιές ταινίες στο μέσο του λαιμού [καστανού χρώματος οι δύο πλαισιώνουν μια καστανέρυθρη]. Από τη βάση του λαιμού μέχρι τη βάση του αγγείου, η επιφάνεια του αγγείου διαιρείται σε πέντε ζώνες με τριπλές ταινίες. Οι δύο κατώτερες ζώνες είναι ακόσμητες. Οι τρεις ανώτερες ζώνες κοσμούνται με οριζόντιες ταινίες από συνεχόμενους ρόμβους. Οι δύο λαβές στην κοιλιά πιθανόν έφεραν βαφή στην άνω επιφάνεια τους/ Πηλός κιτρινέρυθρος. Επιφάνεια αρκετά λεία και στιλβωμένη. Βαφή καστανή και καστανέρυθρη. (EL)
Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)

Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)


ΥΕ ΙΑ (1600-1500 π.Χ.) (EL)


Εικόνα

0.69 μ. (EL)

Μη γλωσσολογικό περιεχόμενο - Μη εφαρμόσιμο

Creative Commons Αναφορά Μη Εμπορική Χρήση Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 (EL)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el (EL)
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0): Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.