Ευρύστομη πρόχους

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας   

Αποθετήριο :
Περιήγηση στα Μνημεία της Αργολίδας   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΕυρύστομη πρόχους (EL)

Άγνωστος (EL)

Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)
Πήλινη ευρύστομη πρόχους. Σφαιρικό σώμα με επιπεδωμένη βάση, υψηλό έξω νεύον χείλος. Φέρει πλατιά ταινιόσχημη λαβή. Διακόσμηση: Στην κοιλιά του αγγείου δύο παράλληλες ταινίες περιτρέχουν το σώμα απολήγοντας στο κάτω μέρος της λαβής. Στον ώμο του αγγείου δύο παράλληλες ταινίες, η κατώτερη των οποίων φέρει στο κάτω μέρος ανά διαστήματα διαγώνιες κάθετες γραμμώσεις (τρεις των τριών γραμμών, τέσσερις των τεσσάρων, μία των πέντε) καστανή ταινία, επίσης περιτρέχει την εξωτερική πλευρά του χείλους. Στην εσωτερική τρεις συστάδες των πέντε γραμμών, μια των οχτών, λείπει μεγάλο τμήμα από το χείλος. Στην πάνω επιφάνεια της λαβής, καστανές ταινίες περιτρέχουν τα άκρα φτάνοντας το κάτω μέρος του αγγείου "ανοίγοντας" αντιδιαμετρικά (τοξοειδώς). Ενώνονται από συστάδες οριζοντίων γραμμών (τέσσερις στην κορυφή), τέσσερις στο κέντρο, τρεις στο κάτω μέρος. Πηλός ωχροκίτρινος, λειαμένος, με μικρές προσμίξεις. (EL)
Inventory number 10351035 (EL)


Ταφικός περίβολος Β- τάφος Γ (από την επίχωση του τάφου)ΜΕ ΙΙΙ (1700-1600 π.Χ.) (EL)
Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)

Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)

Εικόνα

0.09 μ. (EL)

Μη γλωσσολογικό περιεχόμενο - Μη εφαρμόσιμο

Creative Commons Αναφορά Μη Εμπορική Χρήση Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 (EL)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0): Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)

http://hdl.handle.net/11525/DOI-28557*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.