Διομήδειος Βοτανικός Κήπος

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Χαϊδαρίου   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Χαϊδαρίου   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια ΔιανομήΔιομήδειος Βοτανικός Κήπος (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Στον κήπο, μετά το τμήμα των Ιστορικών φυτών, ο επισκέπτης συναντάει τον Ανθώνα ο οποίος περιλαμβάνει δεκαπέντε μεγάλα παρτέρια και εικοσιπέντε λίμνες. Διαθέτει, εκτός των άλλων, περισσότερες από 100 αρωματικές ποικιλίες τριανταφυλλιάς. Πλευρικά στον δρόμο που διασχίζει τον Ανθώνα βρίσκονται οι λίμνες, στις οποίες αναπτύσσονται υδρόβια και υδρόφιλα είδη φυτών, όπως γιγάντια νούφαρα, νερόκρινοι, η φακή του νερού (Lemna minor) και η ιαπωνική ίριδα. Συνεχίζοντας στο μονοπάτι, ο επισκέπτης συναντά το τμήμα Οικονομικών Φυτών και το τμήμα Φαρμακευτικών Φυτών. Εκεί καλλιεργούνται φυτά που είναι χρήσιμα αφενός σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και από την άλλη φυτά και βότανα που χρησιμοποιούνται για την ίαση διάφορων παθήσεων. (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)


Χαϊδάρι


2014-05-12


φυσιολατρία


Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Χαϊδαρίου

http://services.haidari.evolution-isa.gr/haidari/item/1006
http://hdl.handle.net/11725/0002001006*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.