δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-SA 4.0
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
Ο Υψηλάντης, ευρισκόμενος στην Τήνο, ενημερώνει στον παραλήπτη για την διέλευσή του από τη Κύθνο (περιοχή Θερμιά), Σύρα και την συνέχιση της του ταξιδιού του στην Νάξο και την Πάρο. Αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον Αντιναύαρχο Δεριγνύ, ο οποίος του επιβεβαίωσε τον θάνατο του Cannign. Ενημερώνει τον παραλήπτη ότι ό Δεριγνύ τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην απόφαση των τριών Δυνάμεων περί των Ελληνικών πραγμάτων και ότι οι ναυτικές δυνάμεις είναι έτοιμες για επέμβαση σε τυχόν άρνηση του Μεχμέτ Αλή. Αναφέρεται επίσης στην δύναμη του ρωσικού στόλου. Στελνει τους χαιρετισμούς του σε κοινούς γνωστούς. Τελός τον παρακαλεί να τον ενημερώσει με επιστολή του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε Πελοπόννησο, Ναύπλιο, Αίγινα και Ρούμελη.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.